Στις 16 και 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Β τάξης του 5ου Γυμνασίου Λάρισας στο Νυμφαίο και την Καστοριά.
Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο καταφύγιο του λύκου που βρίσκεται στις Αγραπιδιές, σε μία περιφραγμένη δασική έκταση με βελανιδιές. Το συγκεκριμένο κέντρο δημιουργήθηκε εκεί από τον Αρκτούρο με σκοπό να βάλει τέλος στην παράνομη κατοχή λύκων. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να δουν από σχετικά κοντινή απόσταση τα τετράποδα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του. Ενημερώθηκαν για τα χαρακτηριστικά τους και τους παράγοντες που τα απειλούν.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική επίσκεψη Β τάξης 5ου Γυμνασίου Λάρισας στην Καστοριά

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)

 Το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας πραγματοποίησε την 1η για αυτή τη σχολική χρονιά επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας με 2 τμήματα, το Γ5 και το Β6. Δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν την ιστορία του κτιρίου και τους αγώνες των Ελλήνων την περίοδο της κατοχής του 1940, καθώς και πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην Αντίσταση του λαού μας.  

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη 1η στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)


Σε μια ένδειξη αγάπης οι μαθητές/τριες του Α6 μάζεψαν τρόφιμα για να βοηθήσουν στο συσσίτιο του Αγίου Νικολάου. Τα τρόφιμα τα παρέδωσαν τα ίδια τα παιδιά που επισκέφτηκαν τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης με συνοδούς εκπαιδευτικούς τις Υποδιευθύντριες του σχολείου κ. Γούλα Μαρία, κ. Κανάκη Βικτωρία και τον κ. Χαχάμη Γιώργο

Διαβάστε περισσότερα: Πράξεις αγάπης από μαθητές του Α6

Γράψτε σχόλιο (2 Σχόλια)

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο του μαθήματος των Καλλιτεχνικών πραγματοποίησε με επιτυχία το τμήμα Β4 του σχολείου μας στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, όπου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ξεναγήθηκε στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου που περιλαμβάνει χρηστικά και καλλιτεχνικά εκθέματα, αντικείμενα που προέρχονται αποκλειστικά από τον ευρύτερο Θεσσαλικό χώρο, της Παλαιολιθικής Εποχής ως και την Ύστερη Οθωμανική Περιόδου.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη του Β4 του σχολείου μας στο Διαχρονικό Μουσείο

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)

Στα πλαίσια δύο προγραμματισμένων διδακτικών επισκέψεων (στα μαθήματα της Αρχαίας Ιστορίας και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας) τα τμήματα Α2 και Β5 του 5ου Γυμνασίου Λάρισας, με συνοδούς τις Φιλολόγους Αμπελαργά Λαμπρινή και Τσολάκη Φωτεινή, επισκεφτήκαμε το Α΄ Αρχαίο Θέατρο της πόλης μας καθώς και τον λόφο του Φρουρίου. 

Διαβάστε περισσότερα: Διδακτικές επισκέψεις του 5ου Γυμνασίου Λάρισας στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο και στον λόφο του Φρουρίου

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)