Β1: Καρρά Αποστολία ΠΕ02 (Υπεύθυνη καθηγήτρια)

Η παρέμβαση στην αίθουσα του Β1 στόχευε στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα αντανακλά την αγάπη των μαθητών για την παιδεία, την τέχνη και το περιβάλλον.

Για το λόγο αυτό αρχικά αγοράστηκαν γλάστρες με λουλούδια οι οποίες στόλισαν την έδρα και τα παρτέρια δίπλα στα παράθυρα.

Κατόπιν στις εσοχές του ενός τοίχου δημιουργήθηκαν ράφια ?η βιβλιοθήκη είναι πάντα φυσική προέκταση ενός ανθρώπου που αγαπά τη γνώση- όπου τοποθετήθηκαν βιβλία και ένα αναλόγιο όπου οι μαθητές εκθέτουν βιβλία που θεωρούν άξια ιδιαίτερης αναφοράς.

Η επιφάνεια των υπόλοιπων τοίχων καλύφτηκε με πίνακες και ψηφιδωτά. Τα ψηφιδωτά μας παραχωρήθηκαν από την αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό. Οι πίνακες αποτελούν ένα τετράπτυχο και απεικονίζουν ένα ιδεατό τοπίο. Δύο αρχαία θέατρα ?σχολεία για τους πολίτες στην αρχαία Ελλάδα- σε διαδοχή, το θέατρο της Επιδαύρου και το θέατρο της Λάρισας, καλύπτουν το χώρο. Το θέατρο της Λάρισας αναδύεται μέσα από ένα ελαιώνα, - η ελιά είναι το χαρακτηριστικό φυτό της Ελλάδας- ενώ μια Νίκη, η Νίκη της Σαμοθράκης πετά πάνω από αυτό. Στο βάθος ένας λαμπρός ήλιος λούζει μια ήρεμη γαλάζια θάλασσα. Δύο μορφές, ο Διαδούμενος του Πολύκλειτου και η Άρτεμις των Γαβίων, η ενσάρκωση του ιδανικού νέου άνδρα και της ιδανικής νέας γυναίκας ατενίζουν το τοπίο. Ο λόγος του Σεφέρη συνοδεύει τις εικόνες: Ανήκω σε μια χώρα μικρή που δεν έχει άλλο αγαθό παρά το μόχθο των ανθρώπων του, τον ήλιο, τη θάλασσα, την αγάπη για την ανθρωπιά και τη δικαιοσύνη.