Τη Δευτέρα 15 Απριλίου, το πρωί, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν μαθητές από το 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο της πόλεως.

Διαβάστε περισσότερα: Μαθητές του 5ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου στον Σεβασμιώτατο

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)

5η Μέρα λειτουργίας της «ζωντανής βιβλιοθήκης»

Για 5η μέρα συνεχίζεται ο εορτασμός της Πανελλήνιας ημέρας βιβλίου με τη διαδραστική βιβλιοθήκη. Συνεχίζεται η παρουσίαση των βιβλίων «Λεώνη» της Μαρίας Πυλιώτη και το «Βραχιόλι της Φωτιάς» της Βεατρίκης Σαΐας Μαγρίζου. Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα των ρομά διαβάστηκαν σχετικά αποσπάσματα από το βραχιόλι της φωτιάς.

Διαβάστε περισσότερα: 5η Μέρα λειτουργίας της «ζωντανής βιβλιοθήκης»

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)

Συνεχίζεται η συνδιάδραση των προγραμμάτων: «Κι αν ήσουν εσύ» & «Είμαστε διαφορετικοί? όχι αδιάφοροι»

Αυτή τη φορά δημιουργούν παγωμένες εικόνες που αισθητοποιούν σκηνές κοινωνικής αδικίας στις οποίες εμπεριέχονται οι χαρακτήρες  του Θύτη, του θύματος, του καταπιεσμένου, του θεατή, αυτού που δεν κάνει ή δεν μπορεί να κάνει κάτι?). 

Διαβάστε περισσότερα: Κι αν ήσουν εσύ 2

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)

3η μέρα λειτουργίας της «ζωντανής» βιβλιοθήκης

Σειρά σήμερα είχε «Το βραχιόλι της φωτιάς» της Βεατρίκης Σαΐας Μαγρίζου. Η μαθήτρια Λάμαρη Βαρβάρα του Γ2 τμήματος του σχολείου μας υποδύθηκε το ρόλο της δασκάλας σε μια τάξη συμμαθητών της του Γ5. Τεχνικές που χρησιμοποίησε: «Καταιγισμός ιδεών», «εισήγηση», «ερώτηση ? απάντηση», «μελέτη περίπτωσης»

Διαβάστε περισσότερα: 3η μέρα λειτουργίας της «ζωντανής» βιβλιοθήκης

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)

Η «ζωντανή» βιβλιοθήκη λειτουργεί για 2η μέρα στο 5ο Γυμνάσιο Λάρισας

Η μαθήτρια της Γ τάξης, Δάφνη Σκεντέρη, παρουσίασε στο Γ1 την «Λεώνη» της Μαρίας Πυλιώτη με την τεχνική της «ανακριτικής καρέκλας». Ακολούθησε συζήτηση και τα παιδιά με τη μέθοδο της «αναδιήγησης», σχεδίασαν το δικό τους τέλος και ζωγράφισαν εικόνες σχετικές.

Διαβάστε περισσότερα: Η «ζωντανή» βιβλιοθήκη λειτουργεί για 2η μέρα

Γράψτε σχόλιο (0 Σχόλια)